Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Печено пиле с алабаш и сладък картоф

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

1 ябълка
1 голяма глава лук
1 малко пиле (600 г)
3 с.л. олио
1 глава алабаш
200 г сладък картоф
1 малка люта чушка
200 мл пилешки бульон
3 с.л. сметана
1-2 ч.л. доматена паста
1 ч.л. мед
2-3 щипки индийско орехче
няколко листенца майорана
лют червен пипер
сладък червен пипер
сол
черен пипер

Приготвяне

    1

Ябълката се измива, разрязва на четвъртини и почиства от семките. Лукът се обелва и заедно с ябълката се нарязва на едри парчета, които се овкусяват със сол и черен пипер.

    2

Пилето се измива, подсушава и напълва с ябълковата смес. Към две супени лъжици олио се прибавя сол, черен и червен пипер. Разбърква се добре и с готовата смес се намазва пилето отвън, след което то се пече 50-60 минути в предварително загрята на 160° C фурна.

    3

Алабашът и сладкият картоф се обелват, измиват и нарязват на кубчета 2 на 2 сантиметра. Останалото олио се загрява, добавят се кубчетата алабаш и сладък картоф, които се пържат 15-20 минути.

    4

Лютата чушка се измива, разполовява, почиства от семките и нарязва на ивици. Бульонът и сметаната се загряват до кипване, добавя се лютата чушка и се вари още пет минути.

    5

Сосът се овкусява с доматената паста, мед, индийско орехче, сол и черен пипер. Запържената смес от сладък картоф и алабаш се овкусява с майорана, сол и пипер.

    6

Печеното пиле се сервира с кубчетата алабаш и сладък картоф.