Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Печено пуешко бутче със салвия, червено зеле и сини сливи

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

750 г червено зеле
2 глави червен лук
120 г моркови
15 г прясна салвия
300 г сушени сини сливи (без костилка)
1 пръчка канела
2 бр. звезден анасон
100 мл червено вино
1 скилидка чесън
80 г меко масло
2 пуешки бутчета
4 с.л. балсамов оцет
75 г кафява захар
600 г картофени ньоки
черен пипер
сол

Съвет

  • Пуешките бутчета са готови, когато при пробиване с вилица от месото излиза само бистър сок.


Приготвяне

    1

Фурна с вентилатор се загрява до 160 °C (180 °C при горно и долно печене).

    2

Червеното зеле се измива, почиства и нарязва на фини ивици. Лукът се обелва и нарязва на фини ивици. Морковите се обелват и нарязват на филийки с дебелина 0,5 см. Салвията се измива, отцежда и половината се нарязва на тънки ивици.

    3

Червеното зеле, лукът, морковите, останалият градински чай, сините сливи, 2 чаени лъжички сол, канелата, анасонът и червеното вино се изсипват в голяма тенджера за печене и сместа се оставя във фурната за около 40 минути.

    4

Чесънът се обелва и нарязва на много фино, след което се смесва с маслото, ивиците салвия и 1 чаена лъжичка сол. Пуешките бутчета се измиват със студена вода, отцеждат се и се подсушават. С пръсти кожата на бутчетата се отделя от месото и под нея се разпределя 1/3 от овкусеното масло, след което бутчетата се оставят да се охладят.

    5

Балсамовият оцет се смесва със захарта и се прибавя към задушеното червено зеле. Пуешките бутчета се заравят в червеното зеле. Температурата на фурната се увеличава с 20 °C и се пече още 55 минути.

    6

Капакът на тенджерата се отстранява, пуешките бутчета се намазват с половината от останалото масло и се пече още 25 минути.

    7

Ньоките се сваряват в подсолена вода и се оставят на топло. Големите подправки като канелата и анасонът се отстраняват от тенджерата. Овкусява се със сол и черен пипер.

    8

Ньоките се запържват в останалото овкусено масло и се сервират с нарязано пуешко бутче и червено зеле.