Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
Изобразяване на рецептата Печен свински бут със сос от вино

Печен свински бут със сос от вино

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

2 кг свински бут или шол
200 мл червено вино
200 мл червено десертно вино
2 с.л. краве маслo
наситнен магданоз

за пастата:

300 мл червено десертно вино
1 /2 връзка мащерка
1 с.л. черен пипер на зърна
3 скилидки чесън
2 с.л. горчица
2 с.л. краве маслo
сол на вкус

за пюрето:

1 /4 глава целина
2 моркова
200 мл прясно мляко
2 стръка мащерка
2 с.л. краве масло
сол на вкус

Приготвяне

1

Виното за пастата се редуцира наполовина и към него се прибавят останалите продукти. Всичко се пасира.

2

Месото се намазва добре с получената смес и се слага в тава. Налива се червеното вино. Пече се 10 часа, под капак, в предварително загрята на 95 градуса фурна.

3

Десертното вино се редуцира наполовина и към него се прибавя 1 черпак от соса от печенето на месото. Сваля се от огъня, прибавя се маслото и се разбърква.

4

Зеленчуците за пюрето се сваряват с вода (колкото да ги покрие), листенца мащерка и прясното мляко.

5

Отцеждат се и се пюрират, като се прибавя маслото и се посолява.

6

Месото се реже на парчета и се сервира, полято с винения сос и с пюрето.