Пикантни кисели краставички без варене
Продукти (6 порции)
2 и 1/2 кг | корнишони |
1 пакетче | пикантна консервираща добавка |
1 глава | чесън |
50 г | пресен джинджифил |
300 мл | бял винен оцет |
150 г | захар |
50 г | морска сол |
2 л | вода |
1 с.л. | пипер меланж |
Приготвяне
- 1
Корнишоните се измиват, почистват се и се нарязват на четири по дължина. Джинджифилът се обелва и се реже на тънки шайби. Чесънът се обелва.
- 2
В съд се загряват 1,75 л вода, захарта, оцетът, консервиращата добавка и солта, и се готви около 5 минути, при непрекъснато бъркане.
- 3
В шест големи буркани се разпределят чесънът, джинджифилът, зърна пипер и краставичките, заливат се с маринатата и се затварят добре.
- 4
Готови са за консумация след една седмица.