kaufland.bg/recepti
Пикантни мини гофрети
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (10 парчета)
За вафлите:
| 100 г | масло |
| 1 /2 ч.л. | сол |
| 2 | яйца |
| 1 с.л. | настъргано сирене |
| 1 с.л. | микс от пресни билки на вкус |
| 1 ч.л. | лют пипер |
| 125 г | брашно |
| 1 /2 ч.л. | бакпулвер |
| 100 г | заквасена сметана |
За разядката:
| 2 | домата |
| 1 | глава лук |
| 1 | скилидка чесън |
| 1 с.л. | лютеница |
| 50 г | крема сирене |
| 1 с.л. | ситно нарязан магданоз |
| 2 с.л. | зехтин |
| захар | |
| сол | |
| черен пипер |
Освен това:
| дървени шишчета | |
| гофретник |
Приготвяне
- 1
За гофретите първо се разбива маслото с малко сол, след това се добавят яйцата и се разбиват до получаване на кремообразна смес. Сиренето, лукът и люта чушка се добавят към готовата смес. Брашното се смесва с бакпулвера и се разбиват заедно със сметаната. За дипа първо се измиват доматите. Нарязват се на четири, отстраняват се семките и се обелват.
- 2
Лукът и чесънът се обелват и нарязват на ситно и се добавят към айвара, крема сиренето и маслото/олиото. Разбъркват добре до получаване на хомогенна смес. Подправя се със захар, сол и черен пипер. Гофретите се изпичат до златистокафяво, намазват се дипа и се сервират.