Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пилешка чорба по селски

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

500 г пиле (600 г)
1 глава лук
50 г корен от целина
1 моркова
30 г краве масло
2-3 домата
1 /4 връзка магданоз
2-3 стръка целина
1 к. ч. фиде
5-6 зърна черен пипер
1 /2 ч. л. сол

за застройката:

1 жълтък
1 к. ч. кисело мляко

Приготвяне

    1

Пилето се реже на 4 парчета и се измива. Поставя се в тенджера и се залива с 2 л студена вода. Кипва се и след като се отпени, се слага черният пипер.

    2

Магданозът се измива, листата се отделят, а стеблата заедно със стръковете целина се завързват с конец и се добавят в тенджерата. Прибавят се лукът и целината, нарязани на ситно. Посолява се и се вари още 30 минути на тих огън под капак.

    3

Морковът се настъргва на ренде и се запържва в тиган с предварително сгорещеното масло за около минута. Слагат се обелените и нарязани на ситно домати и също се запържват за минута.

    4

Пилето заедно с магданоза и целината се изваждат от тенджерата. В нея се изсипват задушените моркови и домати и се варят около 15 минути. Пилешкото месо се накъсва на дребни парченца и се връща в тенджерата. Накрая се добавя фидето и след още 5-6 минути тенджерата се оттегля от огъня.

    5

Жълтъкът и киселото мляко се разбиват в купичка и постепенно се наливат 2-3 черпака от бульона. Разбърква се и застройката се изсипва в тенджерата на тънка струйка. Поръсва се с нарязаните листа магданоз и се сервира.