Пилешки дробчета по азиатски
Продукти (2 порции)
1 глава | червен лук |
1 скилидка | чесън |
1 парче (около 3 см) | джинджифил |
2 с.л. | сусамово олио |
300 г | пилешки дробчета |
4 с.л. | брашно |
6 с.л. | соев сос |
смлян черен пипер | |
1 ч.л. | сусамово семе |
Приготвяне
- 1
Лукът и чесънът се обелват. Лукът се нарязва на ивици, чесънът се смачква. Чушката се измива и почиства от семето, нарязва се на парчета. Джинджифилът се бели и настъргва.
- 2
В голям тиган се загрява олио. Добавя се лука, чесъна, чушката и джинджифила и се запържва за около 5 минути.
- 3
Дробчетата се подсушават, овалват се в брашно, добавят се към зеленчуците и запържват за още около 5 минути. Добавя се соевият сос и се подправя с черен пипер.
- 4
Сусамовото семе се запича без мазнина.
- 5
Ястието се поръсва със сусама и се сервират по желание с басмати ориз.