kaufland.bg/recepti
Пилешки дробчета по азиатски
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
| 1 глава | червен лук |
| 1 скилидка | чесън |
| 1 парче (около 3 см) | джинджифил |
| 2 с.л. | сусамово олио |
| 300 г | пилешки дробчета |
| 4 с.л. | брашно |
| 6 с.л. | соев сос |
| смлян черен пипер | |
| 1 ч.л. | сусамово семе |
Приготвяне
- 1
Лукът и чесънът се обелват. Лукът се нарязва на ивици, чесънът се смачква. Чушката се измива и почиства от семето, нарязва се на парчета. Джинджифилът се бели и настъргва.
- 2
В голям тиган се загрява олио. Добавя се лука, чесъна, чушката и джинджифила и се запържва за около 5 минути.
- 3
Дробчетата се подсушават, овалват се в брашно, добавят се към зеленчуците и запържват за още около 5 минути. Добавя се соевият сос и се подправя с черен пипер.
- 4
Сусамовото семе се запича без мазнина.
- 5
Ястието се поръсва със сусама и се сервират по желание с басмати ориз.