Пилешки крилца с доматена салца
Продукти (2 порции)
| 7 | пилешки крилца |
| 2 | домата |
| 1 | зелена чушка |
| 200 г | заквасена сметана |
| 50 г | натрошено сирене |
| 1 ч.л. | сух риган |
| 1 ч.л. | червен пипер |
| 1 ч.л. | кимион |
| сол и черен пипер на вкус | |
| 2 | скилидки чесън |
| 50 мл | маслиново масло |
| 1 стрък | пресен риган |
Приготвяне
- 1
В купа се смесват добре почистените крилца заедно с всички подправки, сол и половината от количеството зехтин. Разбъркват се и се оставят да се овкусят за около 30 минути.
- 2
След това се подреждат в малка тавичка и се пекат в предварително загрята фурна на 180°С за около 30 минути или докато получат златист загар.
- 3
За доматената салца: доматите се обелват и се режат на едри парчета. Почистват се от семките и се отделя само месестата част, която се реже на кубчета. Добавя се ситно нарязаният босилек, сол и зехтин.
- 4
За млечната салата: зелената чушка се чисти внимателно от семките и се реже на ситно. После се смесва със заквасената сметана и ситно натрошеното сирене.
- 5
Готовите крилца се аранжират с доматената салца и млечната салата.