kaufland.bg/recepti
Пилешки руладини със сос от скариди и пюре от грах
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
| 2 х230 г | пилешки филета |
| 150 г | скариди |
| 80 г | крема сирене |
| 1 с.л. | ситно нарязан магданоз |
| 1 с.л. | маслиново масло |
| 200 мл | зеленчуков бульон |
| 100 мл | сметана |
| 1 ч.л. | маринован зелен пипер на зърна |
| 300 г | замразен грах |
| индийско орехче | |
| сол | |
| черен пипер |
Приготвяне
- 1
Филетата се измиват и разполовяват. Парчетата се покриват с фолио и се начукват добре с чук за месо. Овкусяват се със сол и пипер.
- 2
Скаридите и крема сиренето се слагат в купа и се пасират. Сместа се овкусява със сол и пипер. Добавя се магданоз и с цялата смес се намазва месото. Оформят се рула, които се фиксират с клечки за зъби.
- 3
В тиган се загрява маслиновото масло, в което за 8-10 минути се запичат от всички страни руладините. Добавят се 150 мл зеленчуков бульон, 50 мл сметана и зеленият пипер. Оставя се да поври под капак при ниска температура. Руладините се обръщат в соса няколко пъти.