Пилешки рула с пушен сос Бешамел
Продукти (4 порции)
1 кг | пилешко филе |
200 г | сушени мариновани домати |
400 г | замразен спанак |
1 с.л. | каперси |
За соса:
100 г | пушен бекон |
1 /2 с.л. | краве маслo |
2 с.л. | брашно |
2 щипки | индийско орехче |
200 мл | прясно мляко |
1 с.л. | сирене „Пармезан” на прах |
Съвет
-
Според желаната от вас консистенция, когато приготвяте соса, може да прибавите или малко брашно, или мляко. Подходяща напитка е розе или бяло вино.
Приготвяне
- 1
Филетата се разтварят като шницел с помощта на нож. Върху тях се разстилат доматите, спанакът и каперсите и се оформят рула.
- 2
Запичат се на тефлонов тиган или скара по 2 – 3 минути от всяка страна. След това се прехвърлят в тава и се запичат около 7 минути в предварително сгорещена до 200 °С фурна.
- 3
Беконът се нарязва на ситни кубчета и се запържва в сгорещеното масло. Добавя се брашното и се запържва до златисто, като се бърка енергично.
- 4
Към соса се добавя индийското орехче и се налива млякото, като непрекъснато се разбърква. Накрая се поръсва с пармезана и сосът ври още 3 – 4 минути. Оттегля се от огъня и се пасира. С него се заливат нарязаните на шайби рула или се сервира отделно.