Пилешки рула с пушен сос Бешамел
Продукти (4 порции)
| 1 кг | пилешко филе | 
| 200 г | сушени мариновани домати | 
| 400 г | замразен спанак | 
| 1 с.л. | каперси | 
За соса:
| 100 г | пушен бекон | 
| 1 /2 с.л. | краве маслo | 
| 2 с.л. | брашно | 
| 2 щипки | индийско орехче | 
| 200 мл | прясно мляко | 
| 1 с.л. | сирене „Пармезан” на прах | 
Приготвяне
- 1
 
Филетата се разтварят като шницел с помощта на нож. Върху тях се разстилат доматите, спанакът и каперсите и се оформят рула.
- 2
 
Запичат се на тефлонов тиган или скара по 2 – 3 минути от всяка страна. След това се прехвърлят в тава и се запичат около 7 минути в предварително сгорещена до 200 °С фурна.
- 3
 
Беконът се нарязва на ситни кубчета и се запържва в сгорещеното масло. Добавя се брашното и се запържва до златисто, като се бърка енергично.
- 4
 
Към соса се добавя индийското орехче и се налива млякото, като непрекъснато се разбърква. Накрая се поръсва с пармезана и сосът ври още 3 – 4 минути. Оттегля се от огъня и се пасира. С него се заливат нарязаните на шайби рула или се сервира отделно.