kaufland.bg/recepti
Пилешки филенца с бадемова панировка
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 800 г | пилешко филе |
| 2 с. л. | горчица |
| 200 мл | соев сос |
| 800 мл | олио за пържене |
| сол и черен пипер на вкус | |
| лимон за украса |
за панировката:
| 3 | белтъка |
| 1 | щипка сол |
| 200 г | филирани бадеми |
| 1 /2 връзка | магданоз |
| 200 г | брашно за паниране |
Приготвяне
- 1
Филето се реже по дължина на средно големи парчета, които се овкусяват с горчицата, соевия сос, сол и черен пипер и се оставят в хладилник поне за 30 минути.
- 2
Олиото се сгорещява в тиган. През това време се приготвя панировката. Белтъците със солта се разбиват на сняг в сух съд. Бадемите се смесват с наситнения магданоз в отделен съд.
- 3
Когато олиото е достатъчно горещо, филенцата се овалват в брашното, потапят се в разбитите белтъци и накрая – в бадемите и магданоза. Пържат се до златисто.
- 4
Готовите филенца се поставят върху чиния, покрита с кухненска хартия или обикновена салфетка, за да се отцедят от излишната мазнина.
- 5
Сервират се украсени с резени лимон.