Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пилешко със зелено къри

До 30 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

500 г пилешки гърди
5 бр. шалот
100 г зелен боб
4 малки люти чушки
1 лайм
2 с.л. фъстъчено олио
60 г зелена къри паста
1 л неподсладено кокосово мляко
1 с.л. рибен сос
1 с.л. палмова захар
1 /4 връзка босилек

Съвет

  • Цялото ястие може да се приготви и във вегетариански вариант. Пилешкото месо може да се замести с патладжан, чушки и гъби, например.


Приготвяне

    1

Пилешкото се измива, подсушава и нарязва на хапки. Шалотите се обелват и нарязват на полумесеци. Шушулките боб се измиват, отцеждат и разрязват на половинки. Лютите чушки се измиват, разрязват по дължина и се почистват от семките. Лаймът се измива, кората се настъргва, а сокът изцежда.

    2

Олиото се загрява в голям тиган и се прибавя къри пастата, която се запържва леко. Към нея се добавя половината от кокосовото мляко и пилешкото. Готви се за около 3 минути, след което се добавят кората и сокът от лайм.

    3

Шалотът, зеленият боб, чушлетата, рибеният сос и палмовата захар се добавят към кърито. Прибавя се останалото кокосово мляко и всичко се готви около 8 минути. Междувременно босилекът се измива, подсушава, а листенцата се отделят от стеблото. Готовото къри се декорира с листата босилек и се сервира.


Видеорецепта