Пилешко със зеленчуци и сос Бешамел
Продукти (5 порции)
400 г | пилешки гърди |
1 глава | броколи |
3 | картофа |
4 | морков |
1 глава | лук |
2 ч. ч. | пилешки бульон |
2 с. л. | олио |
сол и черен пипер на вкус |
за соса Бешамел:
4 с. л. | брашно |
4 с. л. | краве масло |
3 ч. ч. | прясно мляко |
50 г | кашкавал |
Приготвяне
- 1
Пилешкото месо се запържва в сгорещеното олио от двете страни. Изважда се и се нарязва на кубчета.
- 2
В същия съд се запържва наситненият лук. Добавят се картофите, нарязани на кубчета, и се налива бульонът. Силата на огъня се намалява, похлупва се и се оставя да къкри около 5 минути.
- 3
Прибавят се морковите – обелени и нарязани на дебели шайби. Оставя се да къкри, докато зеленчуците омекнат.
- 4
В касерола се разтопява маслото и в него се запържва брашното. Постепенно се налива затопленото мляко. Добавя се и настърганият кашкавал.
- 5
В съда със зеленчуците се прибавят розичките броколи. Налива се сосът, слага се месото и се овкусява със сол и черен пипер. Оставя се да къкри под капак около 5 минути. Сервира се веднага.