Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
Изобразяване на рецептата Пилешко руло Пролет със сос Бристол

Пилешко руло Пролет със сос Бристол

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

200 г пилешко филе
100 г пресни картофи
1–2 скилидки чесън
3–4 стръка копър
брашно за паниране
олио за пържене
сол и черен пипер на вкус

за канапето:

30 г ориз
50 г зеленчуци (по желание)
1 щипка шарена сол
сол и черен пипер на вкус

за соса „Бристол”:

75 г майонеза
10 г лук
0.5 сварено яйце
сол и черен пипер на вкус
дижонска горчица
кетчуп

Съвет

  • Сосът може да се поднесе и отделно в сосиера или в питка такос. Този сос е много подходящ за пилешко месо и риба.


Приготвяне

1

Пилешкото филе се начуква и се овкусява със сол и черен пипер. Картофите се сваряват и се пасират заедно с наситнените копър и чесън и сол и черен пипер на вкус.

2

Пюрето се разстила върху подготвеното пилешкото филе, завива се руло, което се панира в брашно и се пържи в сгорещено олио. Когато изстине леко, се нарязва на равни по големина парчета.

3

Оризът се задушава със зеленчуците, овкусява се с черен пипер и сол и се поръсва с шарената сол.

4

Майонезата се смесва с нарязания наситно лук и яйцето. Сосът се овкусява с черен пипер и сол, малко горчица и кетчуп и ако е прекалено гъст, се разрежда с малко вода.

5

В чинията за сервиране се оформя канапето от задушения ориз със зеленчуците. Отгоре се нарежда нарязаното пилешко руло и се залива със соса.