Пилешко руло Пролет със сос Бристол
Продукти (2 порции)
| 200 г | пилешко филе |
| 100 г | пресни картофи |
| 2 скилидки | чесън |
| 4 стръка | копър |
| брашно за паниране | |
| олио за пържене | |
| сол и черен пипер на вкус |
за канапето:
| 30 г | ориз |
| 50 г | зеленчуци (по желание) |
| 1 щипка | шарена сол |
| сол и черен пипер на вкус |
за соса „Бристол”:
| 75 г | майонеза |
| 10 г | лук |
| 1 /2 | сварено яйце |
| сол и черен пипер на вкус | |
| дижонска горчица | |
| кетчуп |
Приготвяне
- 1
Пилешкото филе се начуква и се овкусява със сол и черен пипер. Картофите се сваряват и се пасират заедно с наситнените копър и чесън и сол и черен пипер на вкус.
- 2
Пюрето се разстила върху подготвеното пилешкото филе, завива се руло, което се панира в брашно и се пържи в сгорещено олио. Когато изстине леко, се нарязва на равни по големина парчета.
- 3
Оризът се задушава със зеленчуците, овкусява се с черен пипер и сол и се поръсва с шарената сол.
- 4
Майонезата се смесва с нарязания наситно лук и яйцето. Сосът се овкусява с черен пипер и сол, малко горчица и кетчуп и ако е прекалено гъст, се разрежда с малко вода.
- 5
В чинията за сервиране се оформя канапето от задушения ориз със зеленчуците. Отгоре се нарежда нарязаното пилешко руло и се залива със соса.