kaufland.bg/recepti
Пилешко филе в кисело зеле
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 1 кг | пилешко филе |
| 8 листа | кисело зеле |
| 100 г | краве маслo |
| 4 | домата |
| 8 стръка | див чесън |
| 50 мл | бяло вино |
| сол и бял пипер на вкус | |
| див лук |
Приготвяне
- 1
Пилешките филета се овкусяват със сол и бял пипер и се запичат за по две минути от всяка страна в тиган с половината от маслото.
- 2
Всяко филе се поставя върху лист зеле, покрива се с шайби домат, слага се стрък див чесън и се завива с още един лист зеле.
- 3
Завитите филета се подреждат в намазнена с останалото масло тава. Наливат се виното и един пръст вода и се пече около 10 минути на 200 градуса.
- 4
Ястието се сервира, украсено с пера див лук.