Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пиле Ананас

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

200 г пилешки гърди
40 г ананас (консерва)
30 г мандарини (консерва)
40 г пресни гъби
20 г пресен лук
30 г топено сирене
1 ч. л. горчица
1 щипка сладко къри
1 с. л. балсамов оцет
5-6 крутона
сол и черен пипер на вкус
зехтин за пържене

за панировката:

1 яйце
20 г брашно
50-60 г галета
50 г филирани бадеми

за украсата:

пера пресен лук

Съвет

  • Ястието може да се поднесе с гарнитура от пържени картофи и сварен ориз.


Приготвяне

    1

Пилешките гърди се разстилат върху дъска и внимателно се начукват. Отделят се 20–30 г за пълнежа, а останалото месо се овкусява с кърито, горчицата, сол и черен пипер.

    2

Лукът и гъбите се почистват и се нарязват наситно. Шайбите ананас, мандарините и заделеното пилешко месо се нарязват на кубчета.

    3

Сгорещява се зехтин и в него се задушават лукът и гъбите. Прибавят се кубчетата ананас, мандарините, пилешкото месо, балсамовият оцет, топеното сирене и кротоните. Разбърква се внимателно и се оттегля от огъня, за да изстине.

    4

Плънката се разстила в подготвеното пилешко месо и след това то се завива във формата на ананас. Овалва се в брашното, разбитото яйце, галетата и филираните бадеми. С помощта на нож се правят нарези върху месото и след това се пържи от двете страни в предварително сгорещен зехтин.

    5

Украсява се с пера пресен лук и се сервира.