Пиле Ананас
Продукти (4 порции)
200 г | пилешки гърди |
40 г | ананас (консерва) |
30 г | мандарини (консерва) |
40 г | пресни гъби |
20 г | пресен лук |
30 г | топено сирене |
1 ч. л. | горчица |
1 щипка | сладко къри |
1 с. л. | балсамов оцет |
5-6 | крутона |
сол и черен пипер на вкус | |
зехтин за пържене |
за панировката:
1 | яйце |
20 г | брашно |
50-60 г | галета |
50 г | филирани бадеми |
за украсата:
пера пресен лук |
Съвет
-
Ястието може да се поднесе с гарнитура от пържени картофи и сварен ориз.
Приготвяне
- 1
Пилешките гърди се разстилат върху дъска и внимателно се начукват. Отделят се 20–30 г за пълнежа, а останалото месо се овкусява с кърито, горчицата, сол и черен пипер.
- 2
Лукът и гъбите се почистват и се нарязват наситно. Шайбите ананас, мандарините и заделеното пилешко месо се нарязват на кубчета.
- 3
Сгорещява се зехтин и в него се задушават лукът и гъбите. Прибавят се кубчетата ананас, мандарините, пилешкото месо, балсамовият оцет, топеното сирене и кротоните. Разбърква се внимателно и се оттегля от огъня, за да изстине.
- 4
Плънката се разстила в подготвеното пилешко месо и след това то се завива във формата на ананас. Овалва се в брашното, разбитото яйце, галетата и филираните бадеми. С помощта на нож се правят нарези върху месото и след това се пържи от двете страни в предварително сгорещен зехтин.
- 5
Украсява се с пера пресен лук и се сервира.