Пиле с домати и маслини
Продукти (4 порции)
| 1 | пиле |
| 1 кг | пресни домати |
| 1 глава | лук |
| 1 | чушка |
| 100 г | маслини (без костилките) |
| 6 с.л. | олио |
| 5 с.л. | брашно |
| 6 стръка | магданоз |
| 1 ч. л. | сол |
| 1 в. ч. | бяло вино |
| 1 /2 ч.л. | естрагон |
| 1 /4 ч. л. | захар |
Приготвяне
- 1
Измитото и почистено пиле се реже на 8 порции, овалва се в брашно и се запържва до златисто в голяма тенджера с нагорещеното олио.
- 2
Лукът се обелва, измива се, нарязва се и се слага при запържените парчета пиле. Налива се виното и се оставя да ври, докато се изпари наполовина.
- 3
Доматите се смилат в кухненски робот или се настъргват на ренде и се изсипват в тенджерата. Слага се нарязаната на ивици чушка, ястието се посолява, поръсва се със захарта, похлупва се и се оставя да къкри около 20 минути на тих огън.
- 4
Добавят се естрагонът и маслините, вари се около 10 минути и се поръсва със ситно нарязания магданоз. По желание пилето може да се обезкости, преди да се сервира.