kaufland.bg/recepti
Пиле ала Кинг
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
400 г | сварено бяло месо от пиле (гърди) |
3 ч. л. | краве масло |
1 | зелена чушка |
100 г | гъби |
3 ч. л. | брашно |
1 ч. ч. | пилешки бульон |
1 /2 ч. ч. | сметана |
1 | печена червена чушка |
1 | жълтък |
1 с. л. | вино Шери или Мадейра |
Приготвяне
- 1
Маслото се сгорещява в тиган. Добавят се нарязаните на ситно зелена чушка и гъби. След като омекнат, се поръсва брашното и се бърка за кратко. Бавно се наливат пилешкият бульон и сметаната.
- 2
Когато сосът заври, се прибавят нарязаното на хапки сварено пилешко месо и наситнената печена червена чушка. Огънят се намалява, внимателно се добавя жълтъкът и се разбърква. След това се налива виното.
- 3
Ястието се поднася по желание с препечени филийки, сухари или сварен ориз.