Пиле „Лютика“
Продукти (2 порции)
500 г | прясно пилешко месо „Шеф месар“ |
500 г | печени чушки |
1 | глава лук |
2 | домата |
2 | скилидки чесън |
1 | люта чушка |
1 с.л. | червен пипер |
20 г | масло |
олио и сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Пилешкото филе се нарязва на големи кубчета.
- 2
В тиган се разтапя масло с малко олио и пилешкото се запържва от всички страни. Когато е готово, се отделя настрана в чиния и се добавят сол и черен пипер.
- 3
В същата мазнина се слага нарязаният лук и се задушава за около 5 минути. Добавят се чесъна и чушките и се задушават за още 3-4 минути.
- 4
След това се добявят червеният пипер, доматите и нарязаните на дребно люти чушлета. Разбъркват се и се добавят се сол и черен пипер.
- 5
Добавя се готовото пилешко и се разбърква.
- 6
Добавя се чаша вода и се оставя да заври. Намалява се температурата на котлона, тенджерата се похлупва и ястието се оставя да ври за 30 минути, или докато не остане леко на мазнина.
- 7
Готовото ястие се сервира с накълцан магданоз.