Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пиле с ориз по мексикански

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

1 пиле
1 /2 ч. л. сол
6 с. л. олио
1 глава лук
1 зелена чушка
3 скилидки чесън
3 домата
1 в. ч. бяло вино
2 ч. ч. ориз
4-5 зърна смлян черен пипер
5 стръка магданоз

Приготвяне

    1

Пилето се измива и се почиства. Подсушава се, разделя се на порции и се посолява. В тенджера се сипва олиото и, когато се сгорещи, парчетата пиле се запържват, докато придобият златист цвят. Изваждат се и се поставят върху салфетки, за да се отцедят от мазнината.

    2

В същата мазнина, за около 1 минута се запържва предварително нарязаният на дребно лук. Прибавят се нарязаната на парченца чушка и счуканият чесън. Разбърква се и се пържи още 1 минута.

    3

Доматите се обелват и се нарязват на дребни кубчета, след което се прибавят в тенджерата. Сипват се бялото вино и пилешкото месо, посолява се и се задушава 10 минути, докато течността се изпари.

    4

В тава за печене се поставя предварително почистеният ориз, а върху него се сипва сместа с пилето. В използваната тенджера се кипват 3 1/2 ч. ч. вода и се изливат в тавата. Ястието се поръсва с черния пипер и нарязания наситно магданоз и се пече в загрята на 180 градуса фурна, докато оризът поеме водата.