kaufland.bg/recepti
Пиле със сушени сини сливи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 1 | голямо пиле |
| 300 г | сушени сини сливи |
| 1 глава | лук |
| 1 | моркова |
| 1 | чушка |
| 2 | пресни домата |
| 1 с. л. | червен пипер |
| 1 кубче | бульон от гъби |
| 1 /2 к. ч. | ориз |
| 1 връзка | магданоз |
| 6 с. л. | олио |
| черен пипер на вкус | |
| сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Пилето се нарязва на порции и се запържва в сгорещеното олио, докато се зачерви. Прибавят се почистените и нарязани на ситно лук, морков, чушка и накрая – обелените и нарязани домати.
- 2
Овкусява се с червения пипер и разтворения в 2 ч. ч. топла вода бульон. След като заври, се добавят и измитите сливи. След около 10 минути се изсипва оризът, а след още 15 минути – нарязаният на ситно магданоз. Поръсва се с черен пипер и се посолява, ако е необходимо.
- 3
След това се оттегля от огъня, прехвърля се в тава и се пече около 30 минути в сгорещена до 180°С фурна.