Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пиле Уелингтън

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

2 опаковки бутер тесто

За дърпаното пиле:

5-6 пилешки бутчета
100 мл олио
5-6 скилидки чесън
3 глави лук
сол и черен пипер на вкус

За дюксела от гъби

100 г лук
1 скилидка чесън
2 консерви гъби

За крема от царевица:

400 г царевица от консерва
50 г краве маслo
140 мл сметана
10 мл лимонов сок
сол на вкус

За рагуто от царевица:

80 г лук
1 скилидка чесън
100 г бекон
1 зелена чушка
1 кисела краставичка
400 г царевица от консерва
30 г масло
10 мл лимонов сок
5 г магданоз

За пуканките:

50 г царевица за пуканки
100 мл олио
3 г сол
50 г пармезан
няколко капки олио с трюфел

Приготвяне

    1

Пилешките бутчета се овкусяват със сол, черен пипер и маслиново масло. Пекат се около 25-30 минути в загрята на 200°С фурна. Месото се обезкостява, нарязва се и се задушава за няколко минути в масло, лук, чесън и магданоз. След като изстине, се прави на руло с помощта на стреч фолио. Охлажда се добре в хладилник.

    2

Всички продукти за дюксела се нарязват на много ситно. Лукът се слага в тенджера и се запържва до златисто заедно със стрития с малко сол чесън. Прибавят се и гъбите.

    3

Продуктите за рагуто от царевица се нарязват на ситно. Беконът се запържва в тиган до златисто, добавят се лукът и чесънът, както и малко вода от консервата. Накрая, за свежест, се добавят чушката и киселата краставичка.

    4

За пюрето – царевицата се запържва с малко масло и сол. Сметаната се добавя накрая и цялата смес се пасира.

    5

Бутертестото се разстила. Върху него се нареждат беконът, дюкселът и в средата пилешкото. Завива се на руло, правят се напречни прорези в тестото отгоре и се намазва с жълтък. Пече се в предварително загрята на 200°С фурна за около 25-30 минути.


Видеорецепта