Пиле Уелингтън
Продукти (6 порции)
За дърпаното пиле:
| 6 | пилешки бутчета |
| 100 мл | олио |
| 6 скилидки | чесън |
| 3 глави | лук |
| сол и черен пипер на вкус |
За дюксела от гъби
| 100 г | лук |
| 1 скилидка | чесън |
| 2 | консерви гъби |
За крема от царевица:
| 400 г | царевица от консерва |
| 50 г | краве маслo |
| 140 мл | сметана |
| 10 мл | лимонов сок |
| сол на вкус |
За рагуто от царевица:
| 80 г | лук |
| 1 скилидка | чесън |
| 100 г | бекон |
| 1 | зелена чушка |
| 1 | кисела краставичка |
| 400 г | царевица от консерва |
| 30 г | масло |
| 10 мл | лимонов сок |
| 5 г | магданоз |
За пуканките:
| 50 г | царевица за пуканки |
| 100 мл | олио |
| 3 г | сол |
| 50 г | пармезан |
| олио с трюфел | |
| 2 опаковки | бутер тесто |
Приготвяне
- 1
Пилешките бутчета се овкусяват със сол, черен пипер и маслиново масло. Пекат се около 25-30 минути в загрята на 200°С фурна. Месото се обезкостява, нарязва се и се задушава за няколко минути в масло, лук, чесън и магданоз. След като изстине, се прави на руло с помощта на стреч фолио. Охлажда се добре в хладилник.
- 2
Всички продукти за дюксела се нарязват на много ситно. Лукът се слага в тенджера и се запържва до златисто заедно със стрития с малко сол чесън. Прибавят се и гъбите.
- 3
Продуктите за рагуто от царевица се нарязват на ситно. Беконът се запържва в тиган до златисто, добавят се лукът и чесънът, както и малко вода от консервата. Накрая, за свежест, се добавят чушката и киселата краставичка.
- 4
За пюрето – царевицата се запържва с малко масло и сол. Сметаната се добавя накрая и цялата смес се пасира.
- 5
Бутертестото се разстила. Върху него се нареждат беконът, дюкселът и в средата пилешкото. Завива се на руло, правят се напречни прорези в тестото отгоре и се намазва с жълтък. Пече се в предварително загрята на 200°С фурна за около 25-30 минути.