Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пица Бианка с тиква, спанак и моцарела

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

250 г брашно
2 щипки захар
1 /2 ч.л. сол
1 /2 пакетче суха мая
150 мл хладка вода
2 с.л. маслиново масло
200 г тиква Хокайдо
4 с.л. маслиново масло Екстра върджин
1 скилидка чесън
150 г крема сирене
1 глава червен лук
200 г моцарела
50 г бейби спанак
сол
черен пипер

Съвет

  • Тиквата Хокайдо може да се яде с кората, така че може да си спестиш беленето. Единственото, което трябва да направиш, е да я измиеш добре преди приготвяне.


Приготвяне

    1

За тестото в купа се смесват брашното, захарта, солта и маята. Прибавят се водата и маслиновото масло и всичко се меси с ръце до получаването на гладко тесто. Когато е добре омесено, тестото се покрива с чиста кърпа и се оставя да втасва за около 30 минути на топло място.

    2

Фурната се загрява на 200° C (горно и долно печене) и една тава се застила с хартия за печене. Тиквата се измива, подсушава и разрязва през средата. Сърцевината й се нарязва на тънки филийки, които се подреждат в тавата, намазват се с половината маслиново масло и се запичат за около 15 минути. След като тиквата се запече, тавата се изважда а температурата на фурната се повишава до 240° C.

    3

Чесънът се обелва и нарязва на ситно. В купа се смесват крема сиренето, чесънът и останалото маслиново масло. Разбърква се добре и се овкусява със сол и черен пипер. Лукът се обелва и нарязва на тънки шайби.

    4

След като втаса добре, тестото се разполовява. Върху набрашнена работна повърхност, с помощта на точилка, се разточват две тънки пици. Сместа от крема сирене се разпределя равномерно върху двете пици и се заглажда с помощта на шпатула. Отгоре се подреждат тиквените филийки и лучените шайби. Половината моцарела се накъсва и разпределя върху пиците.

    5

Пиците се поставят в тава, предварително покрита с хартия за печене, и се пекат на средната решетка за около 15 минути.

    6

Междувременно спанакът се измива и подсушава. С помощта на кухненска ножица се нарязва на парчета с размер на хапка и заедно с останалата част от моцарелата се разпределя върху пиците.


Видеорецепта