Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пица с моцарела и сос Алфредо

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (8 парчета)

300 мл топла вода
1 /2 пакетче суха мая
1 ч.л. мед
420 г брашно
маслиново масло K-Classic
2 скилидки чесън
100 мл готварска сметана
50 г краве маслo
100 г пармезан
100 г моцарела
70 г кашкавал
сол
черен пипер
пресен босилек

Приготвяне

    1

В купа се наливат 300 мл топла вода, добавя се ½ пакетче суха мая и 1 ч.л. мед. Разбърква се и се оставя настрана за 5-10 минути, за да се активира маята.

    2

Брашното се сипва в голяма купа заедно с 1 ч.л. сол. В средата се оформя кладенче, в което се сипва сместа с активираната мая. Разбърква се с лъжица или дървена бъркалка, докато брашното поеме течността. След това се меси с ръце докато се получи меко и разтегливо тесто. Тестото се оформя на топка, слага се в голяма купа и се намазва с 5 мл маслиново масло. Купата се покрива със стреч фолио и се оставя на стайна температура за около час, за да втаса тестото.

    3

След като втаса, тестото се изважда от купата върху набрашнена повърхност и се омесва 3-4 пъти с ръце, след което се разточва на дебелина около половин сантиметър. Оставя се настрана докато се приготви плънката на пицата.

    4

В загрят тиган се сипва 1 с.л. маслиново масло K-Classic и наситнените скилидки чесън. Готви се 30 секунди, след което се добавя готварската сметана. Разбърква се и се добавя маслото. Разбърква се отново с телена бъркалка и се овкусява със сол и черен пипер. Прибавя се пармезанът и се разбърква добре, докато пармезанът се разтопи и се получи гладка смес.

    5

Сместа се изсипва върху разточеното тесто и се разпределя равномерно. Отгоре се поръсва с настърганите моцарела и кашкавал. Пицата се слага в предварително загрята на 250°C фурна и се пече 10-12 минути. Сервира се поръсена с пресен босилек.


Видеорецепта