kaufland.bg/recepti
Плодов кейк с извара
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (8 порции)
| 3 | яйца |
| 150 г | захар |
| 250 г | брашно |
| 150 мл | прясно мляко |
| 1 | бакпулвер |
| 1 | шушулка ванилия |
| 200 г | извара |
| 200 г | плодове според сезона (ябълки, круши) |
| зехтин и брашно за тавата | |
| пудра захар за поръсване |
Приготвяне
- 1
Яйцата и захарта се разбиват с миксер, добавя се брашното и сместа отново се разбива.
- 2
Прибавят се бакпулверът, ванилията и прясното мляко. Полученото рядко тесто се смесва с изварата и плодовете, нарязани на кубчета. Сместа се сипва в намазнена и набрашнена тава и се пече на 190°С около 15 минути. След като кейкът е готов, се разрязва и се сервира поръсен с пудра захар или с плодов топинг по желание.