Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Полента с рагу от манатарки

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

300 г царевично брашно
50 г сушени манатарки
2 скилидки чесън
1 /4 връзка магданоз
100 мл бяло вино
100 мл маслиново масло
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

    1

Сушените манатарки се накисват за 20–30 минути в 300 мл хладка вода. Изваждат се и се задушават в сгорещеното маслиново масло, като се добавят наситнените чесън и магданоз. Сипва се виното и около 100 мл от водата, в която са киснали манатарките.

    2

Царевичното брашно се вари във вода, до получаване на гъста смес. Овкусява се със сол и черен пипер. Готовата полента се оформя в ринг. Сервира се в подходяща чиния, докато е още топла. Всяка порция се гарнира с гъбите и се залива обилно със сос.