Пресни картофи с розмарин
Продукти (4 порции)
800 г | пресни картофи |
1 ч. л. | червен пипер |
3 с. л. | зехтин |
2 стръка | розмарин (2 ч. л. сух) |
сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Картофите се измиват, остъргват се и ако са по-едри, се нарязват на половинки с еднаква големина.
- 2
Овкусяват се с червения пипер и сол, след което се заливат със зехтина.
- 3
Пекат се в покрита с алуминиево фолио тава около 25 минути във фурна, загрята на 200 градуса, като в тавата се сипват около 250 мл вода или зеленчуков бульон.
- 4
Пет минути преди да станат готови, се отвиват, за да се доизпекат. След изпичане се поръсват с розмарин.