kaufland.bg/recepti
		
	
		Веган 
	
Пресни картофи с розмарин
					Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване. 
				
				Продукти (4 порции)
| 800 г | пресни картофи | 
| 1 ч. л. | червен пипер | 
| 3 с. л. | зехтин | 
| 2 стръка | розмарин (2 ч. л. сух) | 
| сол на вкус | 
Приготвяне
- 1
Картофите се измиват, остъргват се и ако са по-едри, се нарязват на половинки с еднаква големина.
- 2
Овкусяват се с червения пипер и сол, след което се заливат със зехтина.
- 3
Пекат се в покрита с алуминиево фолио тава около 25 минути във фурна, загрята на 200 градуса, като в тавата се сипват около 250 мл вода или зеленчуков бульон.
- 4
Пет минути преди да станат готови, се отвиват, за да се доизпекат. След изпичане се поръсват с розмарин.