Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
Изобразяване на рецептата Пролетно агнешко задушено със зеленчуци

Пролетно агнешко задушено със зеленчуци

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

1.5 кг агнешки гръб
2 домата
2 скилидки чесън
1 моркова
1 стрък праз
2 връзки репички
200 г замразен грах
600 мл пилешки бульон
1 с. л. брашно
3 с. л. олио
1 дафинов лист
1 стрък мащерка
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

1

От гръбчето се отделя месото, бъбреците се отстраняват и заедно с кокалите могат да се използват за курбан чорба. Месото се нарязва на кубчета, запържва се в олиото, докато стане златисто-кафяво, поръсва се с брашното и се овкусява с черен пипер и сол. Пържи се още една минута.

2

Прибавят се намачканият чесън и месестата част от доматите, нарязана на кубчета.

3

Налива се бульонът и се прибавят мащерката и дафиновият лист. След като кипне, се намалява силата на огъня и се оставя да къкри на слаб огън около 40 минути.

4

Добавят се морковите, празът и репичките, нарязани на ситно. Оставя се да къкри още 20 минути. Слага се и грахът и се готви още около 5 минути.

5

Овкусява се със сол и черен и пипер. Поръсва се със ситно нарязан магданоз и се сервира.