Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пуешки бутчета със зеле и пюре от сладки картофи и кестени

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (8 порции)

8 малки пуешки бутчета около 400 г
2 глави лук
2 щипки карамфил
1 дафинов лист
сол
300 г сладки картофи
400 мл бульон
150 мл топло прясно мляко с 1,5% масленост
200 г кестени
прясно смлян черен пипер
2 щипки смляно индийско орехче
1 зелка 1,2 кг
3 с. л. масло
3 с. л. брашно
100 мл сметана
1-2 щипки кимион
1 /2 червена люта чушка
2 с. л. нарязан магданоз

Приготвяне

    1

В деня преди сервиране бутчетата се измиват и подсушават. Лукът се обелва и нарязва. В голяма тенджера се налива 3 литра вода и се оставя на котлона за заври. След това се добавят бутчетата, както и лук, карамфил, дафинов лист плюс 1 супена лъжица сол и се оставя да къкри за около 80 минути. Бутчетата се вадят от тенджерата и се оставят да изстинат. Бульонът се прецежда през цедка. Сладките картофи се обелват, след което се нарязват на шайби и добавят към бульона. Оставят се да се сварят за около 20 минути. След това се пюрират заедно с кестените и млякото. Готовото пюре се овкусява със сол, пипер и индийско орехче. Зелето се измива и сварява в подсолена вода около8-10 минути, след което се охлажда в студена вода. За приготвянето на сос се разбиват 200 милилитра бульон, една лъжица олио/масло, брашно и сметана. Готовият сос се овкусява със сол, пипер и индийско орехче, след което се оставя да се охлади.

    2

В деня на сервирането бутчетата се осоляват и подправят с черен пипер, след което се слагат в тава и се пекат в предварително загрята фурна на 200° С (конвекционна фурна: 180° C) за около 35 минути до получаване на хрупкава коричка. Лютата чушка се разрязва на две по дължина, измива се, след което се нарязва на ситно. Пюрето се претопля, сосът се слага в голям тиган, към него се добавя и зелето и се вари. Овкусява се със сол и се поръсва с магданоз. Останалото масло се разтопява в тиган до златистокафяво и се прибавя чушката. Пуешките бутчета се заливат с готовия сос и овкусеното масло. Сервират се в чиния заедно с пюрето и зелето.