Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пуйка, печена над зеле

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (8 порции)

1 пуйка (заедно с вътрешностите)
100 г бекон
2 кг кисело зеле
3-4 ч. л. червен пипер
3-4 дафинови листа
200 г бекон на ивици за покриване на
6 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус

за плънката:

1 глава лук
300-400 г ориз
1 ч. л. сол
черен пипер на вкус
олио за пържене

Приготвяне

    1

Дреболиите на пуйката са сваряват и се нарязват на ситно. Бульонът, в който са сварени, се запазва.

    2

Лукът за плънката се нарязва на дребно, запържва се за 1-2 минути в сгорещеното олио и към него последователно се добавят оризът, които се пържи 5 минути, докато стане стъклен, сол и черен пипер. Долива се 500 мл от бульона и всичко се вари, докато оризът го поеме. Накрая се добавят дреболиите и се разбърква.

    3

Нарязаният на дребни парчета бекон се поставя в сгорещен тиган да се разтопи. От киселото зеле се отделят 5-6 цели листа, а останалото се нарязва на ивици, задушава се в тенджера с олиото и мазнината от бекона около 15 минути и се подправя с червения пипер. Разбърква се, добавят се дафиновите листа и приготвените от бекона пръжки и всичко се слага в голяма и дълбока тава.

    4

Пуйката се натрива отвътре много добре със сол и черен пипер, пълни се с готовата плънка, зашива се и се поставя в тавата върху нарязаното на ивици зеле. Отгоре се покрива с ивиците бекон и зелеви листа и се сипва вода, колкото да покрие зелето. Тавата се покрива с фолио и се пече около три и половина часа на 180°С.