Пунш с кайсии
Продукти (8 чаши)
200 мл | водка |
100 г | захар |
8 пакетчета | черен чай |
10 | кайсии |
1 | лимон |
1 /2 връзка | прясна мента + за украса |
1 шушулка | ванилия |
Приготвяне
- 1
Около 1,5 л вода се кипват със захарта и разполовената шушулка ванилия.
- 2
Съдът се дърпа от котлона, в него се пускат пакетчетата чай. Похлупва се и се оставя чаят да се запари.
- 3
Кайсиите се разполовяват и се слагат в голям съд - кана, тенджера.
- 4
Поръсват се с листа мента и се заливат с горещия чай.
- 5
Оставят се да престоят поне час, а след това съдът се прибира в хладилник, за да се охлади много добре течността.
- 6
Преди сервиране в съда се налива водката.
- 7
Пуншът се поднася с лед, резени лимон и листа мента.