kaufland.bg/recepti
Пушена скумрия с разядка от скир и печени орехи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (6 порции)
| 2 | пушени скумрии |
| масло |
За разядката от скир:
| 500 г | скир |
| 100 г | орехи |
| 2 г | сол |
| 20 г | пресен лук |
| 80 мл | маслиново масло |
За добруджанската саламурийка:
| 100 г | чесън |
| 200 мл | оцет |
| 50 г | девесил |
| 100 г | люти чушки без семки |
| щипка сол |
За салатата от репички:
| 150 г | репички |
| 20 г | червен лук |
| 10 г | копър |
| 10 г | магданоз |
| 5 мл | лимонов сок |
| 10 мл | маслиново масло |
| пържен лук | |
| 50 г | масло |
| 4 филийки | ръжен хляб |
Приготвяне
- 1
Скумрията се филетира, завива се в алуминиево фолио с малко масло и се слага за около 10 минути в загрята на 180-200°С фурна.
- 2
За разядката: орехите и зеленият лук се нарязват на ситно и се смесват със скира. Овкусяват се с черен пипер, щипка сол и малко маслиново масло.
- 3
Продуктите за саламурийката се смесват и пасират в блендер. Рибата се сервира с разядката, салатката и малко от саламурийката, която има доста интензивен вкус.