Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
Изобразяване на рецептата Пълнена агнешка плешка

Пълнена агнешка плешка

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

1 агнешка плешка (2 кг)
1 връзка пресен лук
2 морков
300 г гъби
250 г спанак
1 к. ч. олио
1 ч. л. мащерка
0.5 връзка магданоз
сол на вкус

Приготвяне

1

Лукът и морковите се нарязват надребно и се запържват около 1 минута в част от силно загрятото олио. Гъбите се нарязват на по-едри парчета и се запържват с лука и морковите 3–4 минути.

2

Спанакът се бланшира в подсолена кипяща вода за 3 минути, след което се отцежда и се оставя да се охлади. Нарязва се надребно и се прибавя към останалите зеленчуци. Плънката се посолява и се подправя с мащерката и накълцания магданоз.

3

Плешката се обезкостява, осолява се, прави се разрез, така че да се получи джоб, в който внимателно се слага плънката. Зашива се и се поставя в намазнена с останалото олио тава.

4

Пече се 2 часа и 30 минути, като през първите 20 минути на температура 180 градуса, а след това се намалява на 140 градуса.