kaufland.bg/recepti
Пълнени гъби със спанак
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
| 200 г | спанак |
| 12 | едри печурки |
| 100 г | извара |
| 50 г | краве масло |
| 1 | червена чушка |
| 1 щипка | индийско орехче |
| 30 г | сирене Пармезан на прах |
| сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Спанакът се почиства, измива се и се наситнява. Задушава се в маслото и се овкусява с подправките. Чушката се реже на малки кубчета, смесва се с изварата и се добавя към спанака. Всичко се разбърква.
- 2
Гъбите се поставят с вътрешната част към скарата за около 2 минути, след това се обръщат и се пълнят с приготвената смес.
- 3
Пекат се до готовност и преди сервиране се поръсват със сиренето Пармезан.