kaufland.bg/recepti
Пълнени котлети с чушки и кашкавал
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 4 | обезкостени свински котлета |
| 1 /2 ч. л. | чубрица |
| 1 ч. л. | червен пипер |
| сол на вкус | |
| олио за пържене |
за плънката:
| 1 | зелена чушка |
| 80 г | кашкавал |
| 4 | сушени мариновани домата |
| перата на 1–2 стръка зелен лук | |
| 30 г | краве масло |
| сол на вкус |
за панировката:
| 2 броя | яйца |
| 3 стръка | магданоз |
| галета и брашно за овалване |
Приготвяне
- 1
Котлетите се разрязват така, че да се образува пеперуда. Овкусяват се с чубрицата, червения пипер и сол, покриват се с фолио и се изтъняват от средата към края с дървено чукче.
- 2
Кашкавалът и чушката се нарязват на кубчета и се смесват с наситнените домати и зелен лук. Върху всяка пържола се поставят малка бучка масло и част от плънката, прехлупва се и се посолява.
- 3
Яйцата за панировката се разбиват с малко вода и се прибавя накълцаният магданоз. Пълнените котлети се овалват последователно в брашното, яйцата и галетата. Пържат се в нагорещено олио от двете страни до златисто.