kaufland.bg/recepti
Пълнени пилешки пържоли с топено сирене
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
4 | пилешки пържоли от бутче (с кожата) |
за плънката:
150 г | топено сирене |
2 | кисели краставички |
100 г | мариновани гъби |
30 г | краве масло |
4 стръка | магданоз |
1 ч. л. | лучено брашно (на гранули) |
1 /2 ч. л. | смлян кориандър |
1 /2 ч. л. | сол |
смлян бял пипер на вкус |
за маринатата:
4 скилидки | чесън |
10-12 листа | пресен босилек (1 ч. л. сух) |
1 ч. л. | сол |
6 с. л. | бяло вино |
2 с. л. | лимонов сок |
Приготвяне
- 1
Омекналото краве масло се смесва със ситно нарязания магданоз, солта, бял пипер, лученото брашно и кориандъра. Всичко се разбърква добре.
- 2
Топеното сирене, краставичките и гъбите се нарязват на ситно и се прибавят към получената смес.
- 3
Кожата на пилешката пържола се отделя в единия край така, че да се получи джоб. В него се разпределя приготвената плънка и се забожда с клечка за зъби или шишче.
- 4
Чесънът и босилекът за маринатата се нарязват на ситно и се смесват с останалите продукти. Напълнените бутчета се поставят в маринатата и се мариноват за по 15 минути от всяка страна.
- 5
Пекат се на скара по 10 минути от всяка страна, като първо се поставя с кожата нагоре.