Пълнени чушки
Продукти (6 порции)
| 500 г | кайма смес "Стара планина" Брей! |
| 80 г | ориз |
| 3 | домата |
| червени чушки | |
| 1 | картоф |
| 3 с.л. | слънчогледово олио |
| 1 глава | лук |
| кисело мляко Брей! | |
| 10 г | магданоз |
| 1 ч.л. | сол |
| 1 ч.л. | червен пипер |
| 1 ч.л. | черен пипер |
Приготвяне
- 1
В загрят тиган се сипва олиото и след като се сгорещи се добавя нарязаният на ситно лук. Разбърква се и се готви 2-3 минути, след което се прибавя каймата. Разбърква се добре и се готви още 4-5 минути.
- 2
Оризът се измива и се добавя в тигана. Запържва се за 3-4 минути, докато стане стъклен. Овкусява се с 1 ч.л. сол, 1 ч.л. червен пипер и 1 ч.л. черен пипер, добавят се и на ситно нарязаните домати. Готви се още 1-2 минути и сместа се маха от котлона. Добавя се наситненият магданоз и се разбърква.
- 3
Почистените чушки се напълват със сместа, като отворът на всяка чушка се запушва с резен картоф. Нареждат се в тава.
- 4
Добавя се 1 чаена чаша вода и чушките се слагат да се пекат в предварително загрята на 200 °C фурна. Пекат се за около час, докато чушките придобият кафеникав загар.
- 5
Сервират се поръсени с пресен магданоз и кисело мляко Брей!.