Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пълнено пилешко руло

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

400 г пилешко филе
кашкавал
шунка
1 яйце
150 г брашно
150 г галета
200 г кисело мляко
2 с.л. майонеза
олио
чесън на прах
3-4 стръка копър
черен пипер
сол

Приготвяне

    1

Пилешкото филе се покрива със стреч фолио и се начуква докато стане с дебелина половин сантиметър. Стреч фолиото се маха и начуканото пилешко се премества върху кухненска дъска. Поръсва се с щипка сол и черен пипер. Отгоре се нареждат няколко парчета кашкавал и шунка и се завива на руло.

    2

Рулото се слага върху стреч фолио и се завива стегнато в него, като краищата на фолиото от двете страни се притискат и завиват така, че да се получи формата на бонбон. Завитото руло се оставя във фризера за 30 минути.

    3

В отделни плоски чинии се сипват брашното, галетата и разбитото яйцет. След 30 минути рулото се изважда от фризера и фолиото се отстранява. Рулото се овалва първо в разбитото яйце, след това в брашното. Отново се овалва в яйцето и накрая в галетата.

    4

В дълбок тиган се сипва един пръст олио и се загрява. Пилешкото руло се слага в загрятото олио и се пържи до златисто - по 4-5 минути от всяка страна.

    5

В купа се смесват продуктите за соса – киселото мляко, майонезата, щипка сол, чесън на прах и наситненият копър. Пилешкото филе се нарязва, сервира се със соса и гарнитура по желание.


Видеорецепта