Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пълнено свинско филе с дижонска горчица и картофени шницели

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

500 г броколи романеско
сол на вкус
2 глави лук
750 г восъчни картофи
600 г свинско бонфиле
100 г сирене чедър K-Favourites
1 бр. яйце
50 г пшенично брашно
2 с.л. нишесте
прясно смлян черен пипер
1 с.л. слънчогледово олио
2 с.л. дижонска горчица K-Favourites
1 бр. скилидка чесън
1 с.л. масло (меко)
1 ч.л. доматена паста
1 ч.л. сурова тръстикова захар
200 мл сухо червено вино
няколко стръка розмарин и мащерка
60 г заквасена сметана

Съвет

  • Ако обичате по-пикантните вкусове, можете да напълните свинското филе например със сирене горгонзола.


Приготвяне

    1

Броколите се измиват, отцеждат и нарязват на розички. Задушават се за около 3 минути във вряща подсолена вода, докато станат крехки, но са все още хрупкави. Изплакват се в студена вода и се отцеждат.

    2

Картофите и една глава лук се настъргват на едро. Разбъркват се с една чаена лъжичка сол и се оставят да престоят около 10 минути.

    3

Сиренето чедър се нарязва на пръчици с дебелина от 1 см, които се охлаждат. Свинското филе се измива със студена вода, подсушава се и отстраняват сухожилията и мазнината. С дръжката на дървена лъжица се пробива дупка в средата на филето, която леко се разтяга и се напълва с пръчиците сирене.

    4

Настърганите картофи се отцеждат и разбъркват заедно с яйцето, брашното и 1 с.л. нишесте. Овкусява се със сол и черен пипер. В голям тиган се загряват 2 с.л. лъжици олио. От сместа се приготвят 12 шницела, които се пържат в тиган за около 3 минути от всяка страна. Може да се използва форма с диаметър от около 5 см, за да станат еднакви. Шницелите се подсушават от излишната мазнина върху кухненска хартия и се поставят в тава, покрита с хартия за печене.

    5

Свинското филе се натрива с 1 ч.л. сол и се запържва с останалото олио в тигана до зачервяване. Намазва се с дижонска горчица и се поставя до шницелите в тавата за печене.

    6

Фурната се загрява на 140°C с вентилатор (не се препоръчва печене с горен и долен нагревател).

    7

Заквасената сметана се разбърква с щипка сол и черен пипер, докато се получи гладка текстура. Разпределя се с лъжица върху всеки шницел. Украсява се с цветчета броколи романеско и се запича със свинското филе в предварително загрята фурна за около 15 минути.

    8

За соса: една глава лук се нарязва на ситно, обелва се чесънът. Маслото се разтопява в същия тиган, в който се е пържило месото и е пуснало сокове. Добавят се доматеният концентрат, нарязаният лук и чесънът и се задушават за около минута. Добавя се захарта, карамелизира се и се деглазира с червено вино. Налива се пилешкият бульон, добавят се стръкчета подправки. Готви се, докато сосът се редуцира наполовина.

    9

Останалото нишесте се смесва със супена лъжица вода до получаване на гладка текстура. Стръкчетата подправки се отстраняват от соса. Сосът се кипва и се сгъстява с нишестето и солта.

    10

След като се извади от фурната, свинското филе се оставя да си почине 5 минути, нарязва се, овкусява се с черен пипер и се поднася с картофените шницели, броколи романеско и соса от червено вино.


Видеорецепта