Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пълнено телешко филе с лук

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

1 кг телешко бонфиле
2 щипки черен пипер
1 ч. л. сол
8 пресни печурки за декорация
50 г краве масло
олио за намазване

за плънката:

3 едри глави лук (300 г)
4 с. л. олио
200 г пресни печурки
5 с. л. сухо бяло вино
1 ч. л. сол
1 ч. л. чубрица
4 с. л. смлени орехови ядки

Приготвяне

    1

Филето се почиства от ципите и се нарязва по диагонал на 4 филии. Трябва да се получат шницели с елипсовидна форма. Всяка филия се начуква с дървено чукче, за да се изтъни. Посолява се и се подправя с черния пипер.

    2

Лукът за плънката се нарязва на шайби и се задушава 5 минути в загрятото олио, докато омекне, след което се добавя виното. Когато се изпари, се прибавят нарязаните на резенчета печурки, огънят се усилва и те се запържват 5 минути. Сместа се подправя със солта и чубрицата, прибавят се ореховите ядки и всичко се разбърква. Оставя се да се охлади.

    3

Във всяко филе се поставя от плънката и 1/4 от маслото, след което се прегъва на две и краищата му се защипват с помощта на две дървени шишчета така, че върховете им да се кръстосат (трябва да се получи нещо като триъгълник).

    4

Подготвените филета се намазват с олио и се пекат на гореща скара около 5 минути от всяка страна.

    5

Печурките за декорация се пекат цели около 10 минути на скара, след което се забожда по една на всяко шишче.


Важно съобщение

Уважаеми клиенти, във връзка със зачестили фалшиви игри, за които се твърди, че се провеждат от името на Kaufland България, Ви напомняме, че в игрите си НЕ изискваме заплащане на такси или информация като възраст, рождена година или данни от дебитна/кредитна карта.