Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
Изобразяване на рецептата Пълнен заек

Пълнен заек

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

1 заек
200 г ориз
200 мл олио
5–6 картофа
1–2 глави лук
1 средно голяма кисела зелка (около 1,2 кг)
2 ч. л. червен пипер
1 ч. л. джоджен
1 ч. л. кимион
1 с. л. чубрица
сол на вкус

Приготвяне

1

Заекът се поставя във вода за 12–24 часа. Наситненият лук се задушава в 1/2 от мазнината, разбърква се с 1 ч. л. червен пипер и сол, залива се с 2 ч. ч. топла вода и се кипва. Прибавя се оризът и се вари, докато поеме водата, след това се разбърква с кимиона и чубрицата.

2

Заекът се посолява и се пълни със сместа, зашива се и се слага в тава. От едната му страна се поставя зелето, нарязано надребно и задушено с 1/4 ч. ч. олио, а от другата страна – задушените в останалата мазнина картофи, поръсени с останалия червен пипер и джоджена.

3

В тава се сипват 200 мл вода и заекът се пече в умерена фурна, като се покрива с хартия и, ако е необходимо, от време на време се обръща. След като се изпече, се нарязва на порции и се поднася гарниран с оризовата плънка, картофите и зелето.