Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пържен ябълков сладкиш

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (15 парчета)

За предварителното тесто:

100 г пшенично брашно
1 пакетче суха мая
40 г захар
100 мл прясно мляко

За основното тесто:

500 г пшенично брашно
щипка сол
40 г захар
100 г краве маслo
150 мл прясно мляко
2 яйца

За пълнежа:

4 ябълки
2 с.л. захар
1 ч.л. канела

Други продукти:

750 мл олио за пържене
4 с.л. захар
1 с.л. канела

Приготвяне

    1

<strong>Предварително тесто:</strong> В купа се смесват брашното, сухата мая и захарта. Млякото се затопля в тенджера и се добавя към сухите съставки. Обърква се и се оставя за около 10 мин. да втаса.

    2

<strong>Основно тесто:</strong> В купа се смесват брашното, солта и захарта. Маслото и млякото се поставят на котлона да се затоплят, докато маслото се стопи. Прибавят се към предварителното тесто. Разбърква се добре и се пробавя 1 яйце, след което към сместа постепенно се прибавя и останалото баршно. С помощта на кухненски миксер се замесва тесто за около 10 мин. След това то се оформя на топка върху набрашнен плот и се поставя в намазнена купа. Покрива се и се оставя да втасва на топло място за около 1 ½ ч.

    3

<strong>Пълнеж:</strong> Ябълките се измиват, подсушават се и се почистват от семките. Нарязват се на кубчета с размер около 1 x 1 см. В купа се смесват ябълките, захарта и канелата.

    4

Втасалото тесто се поставя върху набрашнена повърхност и се разточва на правоъгълник с размер 45 x 35 см. Кубчетата ябълки се разпределят върху тестото и то се навива на руло откъм дългата страна на тестото. Нарязва се на парчета с размер около 2,5 см. Върху тава за печене се поръсва малко брашно, парчетата се поставят в тавата на разстояние около 3 см едно от друго и се оставят за още 10 мин. да втасват.

    5

Олиото се загрява в дълбок съд. Поставя се дървена лъжица в олиото – олиото е достатъчно горещо, когато се появят мехурчета. Парчетата се поставят в олиото едно след друго и се пържат за около 5-7 минути, като се обръщат. Готовите ябълкови сладкиши се поставят върху кухненска хартия, за да се отцеди мазнината. Захарта и канелата се смесват и горещите ябълкови сладкиши се овалват в нея.