kaufland.bg/recepti
Рагу от сом
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 600 г | филе от сом без кожа |
| 2 малки | кисели краставички |
| 1 малка глава | червен лук |
| 1 с.л. | брашно |
| 1 с.л. | маслиново масло |
| 300 мл | рибен бульон |
| 100 мл | бяло вино |
| 1 /4 връзка | магданоз |
| кората от 1 лимон | |
| 1 щипка | червен пипер |
| сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Сомът се почиства и нарязва на големи парчета.
- 2
Брашното се запържва в маслиновото масло. Наливат се бульонът и виното, и се овкусява с червен пипер, сол и черен пипер.
- 3
Слага се рибата и се готви 7–8 минути, като сосът не трябва да кипи. Сомът се изважда, а към соса се добавят настърганата лимонова кора и наситненият магданоз.
- 4
Рагуто от сом се залива със соса. Поръсва се с наситнените кисели краставички и лук, и се поднася.