Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Редена мусака от коприва

До 30 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (5 порции)

700 г коприва
200 г ориз
3 глави лук
8 с. л. олио (1/2 к. ч.)
1 ч. л. червен пипер
3 с. л. доматено пюре
100 г кашкавал

за заливката:

30 г краве масло
1 с. л. брашно
150 мл прясно мляко
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
2 жълтъка

Приготвяне

    1

Почистената и измита коприва се залива с вряла вода, престоява 5 минути, отцежда се, отново се изплаква и се нарязва надребно.

    2

Оризът се сварява в подсолена вода и се отцежда.

    3

Лукът се нарязва на филийки и се запържва в олиото за няколко секунди, налива се малко гореща вода и се оставя да се задуши около 5–10 минути. След като омекне, се добавя червеният пипер, разбърква се и се разрежда с доматеното пюре. След това се долива малко вода и се бърка, докато пюрето се разтвори. Прибавя се попарената коприва и отново се разбърква.

    4

Заливката се приготвя, като маслото се разтопява и в него до златисто се запържва брашното. Разрежда се със студеното прясно мляко и след като кипне, се овкусява със сол, черен пипер и индийско орехче. В отделен съд се разбиват жълтъците и към тях внимателно се сипва белият сос, като се бърка непрекъснато.

    5

На дъното на съда за печене се слага от копривената смес, върху нея се реди пласт ориз и отново от копривата. Полива се със заливката, настъргва се от кашкавала и се пече до златисто в умерено загрята на 180 градуса фурна.


Важно съобщение

Уважаеми клиенти, във връзка със зачестили фалшиви игри, за които се твърди, че се провеждат от името на Kaufland България, Ви напомняме, че в игрите си НЕ изискваме заплащане на такси или информация като възраст, рождена година или данни от дебитна/кредитна карта.