kaufland.bg/recepti
Рибай стек с чимичури сос
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
| 400 г | рибай стек (или телешко контрафиле) |
| сол и черен пипер на вкус | |
| маслиново масло |
за соса:
| 70 мл | маслиново масло Екстра върджин |
| 30 мл | ябълков оцет |
| 2 скилидки | чесън |
| 1 /2 връзка | пресен кориандър |
| 1 /2 връзка | магданоз |
| 1 /4 връзка | босилек |
| 1 /4 връзка | пресен лук |
| 1 /2 ч.л. | сол |
| 1 /4 ч.л. | черен пипер |
| 1 /4 ч.л. | чили |
| 1 /4 ч.л. | риган |
Приготвяне
- 1
Месото се маже с маслиново масло. Овкусява се със сол и черен пипер. Приготвя се на грил до средно изпечено. Изважда се и се оставя за пет минути – да почине.
- 2
Пресният лук, магданозът, чесънът, босилекът и кориандърът се пасират с ригана, чилито, маслиновото масло, оцета, солта и черния пипер. Добре е сосът да престои поне час в хладилник.
- 3
Месото се нарязва и се сервира със соса.