kaufland.bg/recepti
Риба с паста на фурна
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 800 г | филе от лаврак |
| 200 г | паста „Орзо“ |
| 150 г | маслини Каламата (без костилки) |
| 60 г | краве маслo |
| 20 г | каперси |
| 500 мл | пилешки бульон |
| 4 стръка | пресен лук |
| сол и черен пипер на вкус |
За гремолатата:
| 1 /2 връзка | магданоз |
| 2 скилидки | чесън |
| кората от 1 лимон |
Приготвяне
- 1
Лукът се нарязва на ситно и се запържва за кратко в половината от маслото.
- 2
Прибавят се маслините и каперсите.
- 3
Сипва се пастата, налива се бульонът и се готви 5 – 10 минути на умерен огън.
- 4
Овкусява се със сол и черен пипер.
- 5
Рибата се подправя със сол и черен пипер и се слага в съда върху пастата. Отгоре се разпределят парченца масло. Пече се около 5 минути в загрята на 200° С фурна, с вентилатор.
- 6
Магданозът и чесънът за гремолатата се накълцват и се смесват с настърганата лимонова кора.
- 7
Ястието се сервира, поръсено с гремолата.