kaufland.bg/recepti
Риба с ризото и вариация от сушени плодове и ядки
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
| 1 глава | лук |
| 50 г | ядки (лешници, бадеми, кедрови ядки и др.) |
| 50 г | сушени плодове (сини сливи, кайсии, стафиди и др.) |
| 50 г | краве масло |
| 100 г | ориз |
| 2 стръка | див лук |
| 20 мл | бяло вино |
| 500 г | филе от треска |
| 4 листа | прясна мента и пера див лук за украса |
| сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Лукът се нарязва на ситно и заедно с ядките и сушените плодове се сотира в маслото.
- 2
Добавят се оризът и накълцаният див лук.
- 3
Сместа се гаси с виното и се задушава. Ако е необходимо, се сипва и малко вода.
- 4
Рибното филе се овкусява със сол и пипер и се пече в тиган с незалепващо покритие с малко или без мазнина (по желание).
- 5
Ястието се сервира, украсено с листата мента, поръсено с наситнен див лук.