Риба тон филе върху канапе от манго
Продукти (2 порции)
| 2 филета | риба тон |
| маслиново масло | |
| сокът от 1/2 лимон | |
| 1 скилидка | чесън |
| 1 | манго |
| 1 | червена чушка |
| 1 /2 глава | лук |
| 1 стрък | зелен лук |
| 1 | зелена чушка |
| магданоз | |
| лайм | |
| риган | |
| чесън на прах | |
| босилек | |
| кимион | |
| мащерка | |
| черен пипер | |
| сол |
Приготвяне
- 1
В купа се смесват 4 с.л. маслиново масло, лимоновият сок и наситненият чесън. Филетата от риба тон се слагат в дълбока чиния или тава и се поливат със сместа. Чинията се покрива със стреч фолио и се оставя в хладилника за около час, за да се маринова рибата.
- 2
Мангото, чушките и лукът се нарязват на ситни кубчета и се сипват в купа заедно с наситнения зелен лук, магданоз, 2 с.л. маслиново масло и сокът от ½ лайм. Разбърква се добре, купата се покрива със стреч фолио и се оставя в хладилника за около 30 минути.
- 3
В купичка се смесват подправките: риган, чесън на прах, босилек, кимион, мащерка, черен пипер и сол. Сместа се сипва върху плоска чиния и в нея се увалват вече маринованите филета риба тон. След това се приготвят на силно загрят тиган с малко маслиново масло, по 1-2 минути от всяка страна. Филетата се сервират върху канапе от салцата с манго.