Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Ризото с бейби октоподи

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

500 г бейби октоподи
5 скилидки чесън
60 мл маслиново масло Екстра върджин
сокът от 1 лимон
1 ч.л. риган
сол и черен пипер на вкус

за ризотото:

300 г ориз Арборио
1 глава лук
5 скилидки чесън
2 чушки пеперончино
400 г домати от консерва
700 мл пилешки бульон
150 мл бяло вино
50 г краве маслo
60 мл маслиново масло
1 с.л. риган
1 /2 връзка магданоз
1 дафинов лист
1 ч.л. захар
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

    1

Лукът и чесънът се нарязват на ситно. В сгорещеното маслиново масло се запържва лукът, прибавят се перепончините, риганът, а след това и чесънът. Сипва се оризът, запържва се и той и се налива виното. След като виното се поеме от ориза, постепенно се налива топлият бульон, като се бърка непрекъснато.

    2

Междувременно се сипват доматите, дафиновият лист, наситненият магданоз и се овкусява със захар, сол и черен пипер. Когато се налее последният бульон, съдът се дърпа от огъня, прибавя се маслото, разбърква се и се оставя под капак.

    3

Октоподите се измиват под течаща студена вода и се подсушават върху салфетка. Пържат се в сгорещеното маслиново масло, като се прибавят чесънът и риганът. Дърпа се от огъня и се овкусява със сока от лимона, сол и черен пипер.

    4

Ризотото се сервира с бейби октоподите и малко от соса, в който са се пържили.