kaufland.bg/recepti
Рула от фланк стек на грил
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (8 порции)
| 1 кг | телешки фланк стек |
| 100 г | колбас Мортадела |
| 100 г | роле Трапезица |
| 100 г | кашкавал |
| 60 г | прошуто |
| 50 г | маслини Каламата (без костилки) |
| 50 г | зелени маслини (без костилки) |
| 1 /2 | печена червена чушка |
| 2 стръка | магданоз |
| 1 скилидка | чесън |
| 1 ч.л. | каперси |
| сол и черен пипер на вкус | |
| маслиново масло |
Приготвяне
- 1
Двата вида маслини и чушката се режат на малки кубчета, а магданозът, чесънът и каперсите се наситняват. Поръсват се с черен пипер.
- 2
Месото се цепва през средата по дължина на мускулатурата и се отваря като пеперуда. Овкусява се със сол и черен пипер.
- 3
Отгоре се разпределя маслиновата смес, а върху нея се редят прошутото, мортаделата, ролето и кашкавалът.
- 4
Навива се на стегнато руло.
- 5
В рулото, на разстояние от 2–3 см, се нанизват шишчета и месото се нарязва на шайби.
- 6
Намазват се с маслиново масло и се пекат на грил за по около 2–3 минути от всяка страна.